Een Website Maken Met WordPress? Ik Vertel Je Stap Voor Stap Hoe Je Het Doet!

Website maken WordPress

Je wilt een website maken met WordPress. Ik heb er al meerdere gemaakt, en die kennis wil ik aan je overbrengen. Ik zal je alle stappen laten zien die je moet doen om een WordPress website te maken. Als je deze stappen precies navolgt bouw je je eigen WordPress website! Laten we het samen doen!

Waarom WordPress

WordPress is het meest populaire CMS ter wereld. CMS staat voor Content Management Systeem, afgekort dus CMS. Meer dan 64% van alle websites die en CMS gebruiken, gebruiken WordPress. Dat is meer dan 40% van alle websites.

Behalve dat het vreselijk populair is, is WordPress op zich gratis. Dat betekent niet dat alles gratis is. Je zult toch een hosting en een domeinnaam moeten hebben. En dat kost enkele tientjes per jaar.

Een website maken met WordPress

Ja we gaan vanuit niets een website maken met WordPress. Dus vanaf “de grond” beginnen.

Ik ga er even vanuit dat je een WordPress website wilt maken om er geld mee te verdienen. En dat door middel van een product of meerdere producten te gaan promoten op je nieuwe website. Dit kan ook jouw eigen product zijn!

Je kunt natuurlijk ook andere redenen hebben om een WordPress website te maken, en dat is natuurlijk prima en kun je deze stappen ook volgen!

Stappenplan

1.Je zoekt een product uit in een affiliate netwerk.

Voorbeelden van affiliate netwerken:

2. Je bouwt er een website omheen

3. je plaatst content op je nieuwe website, en je gaat daar een poosje mee door

4. na verloop van tijd krijg je gratis bezoekers vanuit Google

5. Een deel van die bezoekers koopt het product wat jij promoot en je verdient geld!

Wat zijn de kosten van het maken van een WordPress website?

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Maar de minimale kosten zijn enkele tientjes per jaar

Bestaat uit een domeinnaam: kosten voor een .nl domeinnaam in de actie: 1.- per jaar (Versio) Daarna 6 euro per jaar.

Een hosting: In de actie voor de 1e maand 1 euro. Daarna 4.49 p mnd. in het 1e jaar, en in het 2e jaar 4.49 p mnd. = €54,– per jaar. (Neostrada)

Dit zijn de minimale kosten voor een website op te zetten.

Kan het niet gratis?

Het kan gratis. Maar dat is niet de beste keuze.

je krijgt dan een sub domein, als je bijvoorbeeld een hondentrimschool hebt, genaamd “Woef” dan heb je woef.wordpress.com, terwijl je in de betaalde versie woef.nl zou hebben, dit even ten voorbeeld

Je bent beperkt in je opslagruimte, zodat je soms foto’s niet kwijt kunt op je website

Je krijgt reclame op je website waar je zelf niets voor krijgt

en je bent beperkt in je keuze wat betreft thema’s. ect

Voor elke optie extra moet je bijbetalen. Dit is dan prime voor een persoonlijk blog voor vrienden of een reis, maar wil jij een website om producten te promoten, dan is deze gratis versie zeker niet aan te raden!

Website maken WordPress

Hoe lang ben je bezig met het maken van een WordPress website?

Na het koppelen van je domeinnaam aan je hosting ben je nog 5 minuten bezig met het installeren van WordPress.

Dan heb je al een werkende website. In de meeste gevallen ben je dan, zeker als je net begint, enkele dagdelen bezig met het inrichten van je website.

En hoe maak ik een WordPress website?

##Hieronder vindt je stap-voor-stap uitgelegd hoe je een WordPress website maakt!

Stap 1: Je zoekt een product uit in een affiliate netwerk.

Dit is de eerste stap: Je moet weten waar je over praat. Waar je website over gaat, Zoek dan ook een product uit waar je zelf veel van weet. En als je zelf een product hebt die je wilt gaan promoten, dan is het makkelijk: dan weet je er zelf alles van!

Weet je, dat schrijft makkelijker. En dat is belangrijk. Want jij wilt geld verdienen met je website, en dan moet je hoog scoren in Google, en dan moet je de beste zijn in je niche, betere content dan die van je concurrenten!

Dus schrijf de beste content (unieke, niet gekopieerd van een andere website)in jouw niche!

Stap 2: Je bouwt er een website omheen

Je hebt een product om te promoten. Je zoekt daarbij een domeinnaam die daarbij past. Een domeinnaam moet het liefst kort zijn, makkelijk te onthouden en autoriteit uitstralen.

Als je dan de goede domeinnaam hebt gevonden (en hij is nog vrij) dan registreer je deze bij een hostingprovider als Versio maar ook kan  Neostrada of TransIP. er zijn er nog wel veel meer, maar deze raad ik aan en houd het hierbij.

Een domeinnaam moet dan gekoppeld worden aan een hosting, (kan bij dezelfde provider waar je je domeinnaam kocht, en het geheel kost enkele tientjes per jaar) Dit koppelen duurt tot ongeveer 24 uur. Dit is over de hele wereld zo.

Als dat dan klaar is, dan kun je WordPress installeren Dit duurt dan ongeveer 5 minuten. Je leest hier hoe je dat doet. Als WordPress geïnstalleerd is dan heb je in feite een website.

Je moet hem alleen nog even inrichten.

Thema’s

Je website is nu nog ” basic” en je kunt er b.v. nu een thema opzetten. Met een WordPress thema kun je heel eenvoudig het uiterlijk van je website veranderen. En er zijn ongelofelijk veel (gratis) thema’s beschikbaar. Dus er zit altijd wel wat voor je bij.

Je kunt Thema’s downloaden op je website uit de WordPress Theme directory, maar daarbuiten zijn ook genoeg thema’s beschikbaar. Ook betaalde. Deze zijn vaak iets beter en professioneler dan de gratis thema’s. Probeer het uit, en kijk wat het beste bij jouw nieuwe site past!

Permalinks

Om je website goed vindbaar te maken in Google kun je een instelling veranderen: de permalinks. een permalink is de URL (webadres) van je website. Normaal is dat:jouwwebsite.nl/p=123. Dit kun je dan beter veranderen in: jouwwebsite.nl/berichtnaam. Permalinks zijn heel erg belangrijk voor Google. Door deze te optimaliseren voor Google ben je een ander voor! Je kunt dit doen door in je admin gedeelte te kiezen voor instellingen / permalinks en dan op ” berichtnaam” te klikken!

Nu kun je nog de ” home” pagina van je website instellen. dit doe je als volgt:

•Maak een nieuwe pagina aan en noem deze ” home”
•maak een nieuwe pagina aan en noem deze ” blog”
•ga in het admin gedeelte naar instellingen / lezen
•klik ” een statische pagina tonen” als je een vaste homepagina wilt op je website en kies voor ” home” als voorpagina en ” blog’ als je berichtenpagina
•laat” je laatste berichten” aanstaan als je je blogberichten wilt tonen op je homepagina. Denk hier goed over na. Veel bedrijven hebben een vaste pagina als homepagina maar anderen hebben een blogpagina als voorpagina. (zoals snelgeldverdiend.nl)

Menu’s aanmaken

Nu heb je nog een menu nodig op je website. want zonder menu kun je niet navigeren. Gewoonlijk pakt WordPress de aangemaakte pagina’s als menu. Dit is echter aan te passen. Je kunt zelf bepalen welke pagina in het menu verschijnt en je kunt de volgorde aanpassen Dit kun je eenvoudig als volgt doen:

•Ga in het admin gedeelte naar ” weergave / menu’s”
•Is er nog geen menu? maak deze aan door op het plusje te klikken
•Bepaal de locatie van het menu. Deze zijn door het thema vastgesteld. Het hoofdmenu is de ” primary location”
•Selecteer aan de linkerkant de pagina’s die je in het menu wilt hebben
•Je kunt nog aangepaste links toevoegen
•Klik op ” menu opslaan” en….. KLAAR!

Website maken WordPress

Plugins

Plugins zijn dat extra stukje software die je nodig hebt op je website. Zo zijn er plugins voor je veiligheid tegen spam (Akismet), en tegen BV aanvallen van buitenaf (Ithemes Security), voor back-ups maken van je site (UpdraftPlus), vooe je SEO: Yoast SEO plugin, enz.

Plugins die je nodig hebt moet je op je site downloaden. Maar download er niet teveel, want dat maakt je website traag. Ga hier dus verstandig mee om!

Content maken

Nu je website is ingericht ga je content maken. En onder content versta ik behalve tekst ook afbeeldingen, video’s (YouTube, en die kan je ook zelf maken) infographics, ect daarmee maak je je content rijker, je trekt het breder

Schrijf (of laat schrijven) goede, unieke content (niet gekopieerd van een andere website) schrijf datgene wat jouw bezoekers willen lezen, datgene wat hun problemen oplost. Dan zul je bezoekers naar je website krijgen!

2 gedachten over “Een Website Maken Met WordPress? Ik Vertel Je Stap Voor Stap Hoe Je Het Doet!”

Plaats een reactie