WordPress onderhoud? Zó doe je dat!

WordPress onderhoud

Waar moet je bij denken aan WordPress onderhoud? Wat moet je allemaal onderhouden dan? Wat moet er allemaal gebeuren om je website “in de lucht” te houden? Op deze website geef ik jou een overzicht wat je allemaal moet doen! Het is niet heel moeilijk, en ik snap ook dat je in het begin van je onlinecarrière alles zelf wilt doen. Ik ga je daarbij helpen. Laten we beginnen:

WordPress Onderhoud

Je WordPress website bestaat uit een “Kale” website, met daaraan toegevoegd kleine stukjes software, zoals plugins en thema’s.

Je kunt het een beetje vergelijken met de apps op je (Android) telefoon: je hebt ze nodig en kan specifiek selecteren welke je nodig hebt.

Je telefoon zal met enige regelmaat de apps updaten. Dit is belangrijk voor de veiligheid, en je hebt gelijk de laatste versie van je app op je telefoon.

Verder heb je nog af en toe een update van Android te verwerken. Hoe zit dit dan in vergelijking met WordPress?

De update van Android kun je vergelijken met de Update van WordPress.

De updates van de Apps kun je vergelijken met de updates van je thema’s en plugins. Daarnaast worden nog de vertalingen geüpdatet.

Dit is belangrijk voor de veiligheid van je website, en je hebt dan tevens de laatste versies van WordPress en je plugins

Update van WordPress

De updates van WordPress zijn essentieel. Deze zijn voor de basis van je website Op het moment van dit schrijven hebben we versie 5.7.1 Voordat je gaat updaten naar een nieuwere versie moet je een back-up van je website maken. En het is toch wel slim op dat regelmatig te doen.

Bijvoorbeeld elke week. En dat kan automatisch. Net als de WordPress updates.

Update van thema’s

Je thema’s worden ook regelmatig geüpdatet, dit is voor de veiligheid. En worden er soms ook nieuwe mogelijkheden doorgevoerd.

Als je al een paar keer hebt gewisseld van thema, dan heb je vaak de oude nog open staan. Het is aan te raden om de niet gebruikte thema’s te verwijderen. Ze kunnen namelijk je website vertragen!

Update van plugins

Plugins zijn dus de extra stukjes software die je nodig hebt voor je website. Bijvoorbeeld voor de bovengenoemde back-ups (Updraft plus) Maar ook voor je veiligheid (Ithemes) En spam (Akismet).

En zo zijn er nog wel meer handige plugins zoals de Yoast SEO plugin. Aan de ene kant zijn ze handig. Aan de andere kant: download er niet te veel. Hoe meer plugins je installeert, hoe langzamer je website wordt!

Zorg voor afbeeldingen van een klein formaat!

wordpress onderhoud

Wat betreft de afbeeldingen op je website: Zorg voor afbeeldingen met een klein bestand.

Bijvoorbeeld bij Pixabay kun je rechtsvrije afbeeldingen downloaden. Je kunt kiezen voor een klein formaat afbelding, zonder dat er echt afgedaan wordt aan de kwaliteit!

Op https://photophea.com vindt je online Photoshop en op https://picresize.com kun je de afbelding verder verkleinen.

En verder….

Als je met je website geld wilt verdienen: Maak goede, unieke teksten, beter dan je concurrent, doe een uitgebreid goed zoekwoorden onderzoek, plats afbeeldingen, (YouTube) video’s enz. in je blogs.

Plaats regelmatig, 1-2 X per week een nieuw blog op je website. Moet je eens zien wat er gaat gebeuren!

Plaats een reactie