WordPress Plugins top 10

WordPress Plugins top 10

Er zijn ontzettend veel Plugins voor WordPress beschikbaar. Het kan daarom best lastig zijn om daar de juiste keus uit te maken. Om die reden heb ik een WordPress Plugins top 10 gemaakt!

Yoast SEO

Yoast SEO is een hele handige plug-in voor als je blogs maakt die moeten ranken in Google. Het geeft automatisch aan of je genoeg woorden hebt getypt, of je je focus zoekwoord hebt gebruikt in het begin van je tekst, in de tussenkopjes, enz.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie, en dat is precies waar je deze plug-in goed kan gebruiken!

A kismet

Dit is een plug-in die al standaard is geïnstalleerd op je WordPress website. Deze checkt alle comments die worden achtergelaten op je site en filtert automatisch alle spam eruit.

WordPress is de meest gebruikte CMS en dat weten spammers ook. En daarmee wordt A kismet onmisbaar.

Om A kismet te gebruiken moet je even een (gratis) API-sleutel aanmaken. Heb je een grotere (zwaardere) Website, dan heb je pook betaalde opties.

Ithemes security

Zoals ik hierboven al zei: WordPress is de meest gebruikte CMS en dat weten hackers ook. Met Ithemes security bescherm je je WordPress website optimaal tegen hacks en malware.

De plug-in dicht de meest gebruikte beveiligingslekken en biedt een afweer tegen geautomatiseerde aanvallen.

Wanneer een hacker probeert herhaaldelijk in te loggen (gaat soms automatisch) blokkeert de plugin automatisch het ip adres van de hacker.

Je kunt ook nog via het dashboard een malware scan aanzetten om te kijken of je website helemaal schoon is.

Auto optimize

Auto optimize is een handige plug-in die je WordPress website sneller maakt door o.m. je afbeeldingen, maar ook CSS en JS te optimaliseren. Dit kan je helemaal instellen via het dashboard van auto optimize!

Contact Form 7

Een hele bekende plug-in waarmee je een contactformulier kan maken op je website. Wanneer iemand het formulier invult, worden de gegevens automatisch naar je email gestuurd.

De plug-in is inmiddels al meer dan 5 miljoen keer geïnstalleerd!

Updraft Plus

Het kan natuurlijk ook wel eens fout gaan op je website en dan is het handig als je een back-up van je website zou hebben. Daarvoor is de Updraft Plus plug-in, waarmee je dit proces ook nog eens kan automatiseren.

Je kunt bijvoorbeeld wekelijks een back up laten maken van je website, zodat, als het fout gaat, je website zó weer online is!

Cookie notice & Compliance

Deze plug-in helpt je te voldoen aan de gegevensprivacywetten, informeert de gebruiker op elegante wijze dat je site cookies gebruikt.

Popup Maker

Wanneer je aan online marketing doet, en zoals ik, aan affiliate marketing, dan is het bijna van levensbelang dat je aan email marketing doet.

De plugin Popup Maker helpt je daarbij. Als een bezoeker op je site is, verschijnt er na enige tijd een pop-up, waarop je een “weggever” aanbiedt in ruil voor naam + e-mailadres.

Door op deze manier een email lijst te bouwen kun je gels verdienen door het sturen van een goede mail naar je lijst!

YARPP

Yet Another Related Post Plug-in. Met deze plug-in kun je onder elk blog automatisch “related posts” zetten, zodat je bezoeker langer op je website blijft.

WP YouTube Lyte

Het is altijd goed om je content uit te breiden met YouTube filmpjes. Ook omdat YouTube van Google is!

Deze Plugins maakt het mogelijk om de filmpjes te kunnen embedden en maakt je website niet langzamer!

tot slot….

Dit waren 10 plug-ins die handig kunnen zijn voor je website, en die je wellicht MOET hebben op je WordPress website.

Plugins zijn dat stukje software wat je precies nodig kunt hebben op je website. Alleen downloadt er niet te veel, want het maakt je website trager.

Als je een plug-in of thema niet (meer) gebruikt, haal hem van je website af!

Heb je naar aanleiding van deze site nog vragen? Wat is jouw WordPress Plug-in top 10? Laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie