Welke Plugins maken je website traag?

WordPress plugins

Op je WordPress website heb je Plug-ins geïnstalleerd staan, een stukje software, wat de mogelijkheden voor je website kan uitbreiden.  Wat maakt zo’n plug-in nou traag? Want zoals de titel al zegt, zo’n plug-in kan je website traag maken.


* een plug-in kan slecht gecodeerd zijn of verouderd
*een plug-in kan bestanden aanroepen en scrips laden waar dat niet nodig is
*een plug-in kan werken met een externe API om content binnen te halen (denk bijvoorbeeld aan een social media feed
*Een plug-in voert zoekopdrachten uit binnen een MySQL tabel en belast daardoor het systeem wanneer het tegelijkertijd probeert om meer essentiële activiteiten uit te voeren.


Welke populaire plug-ins staan er om bekend dat ze je website trager maken?

Hier wil ik wel wat bij zeggen. De plugins kunnen mogelijk je site vertragen, maar daarmee hoeven ze niet slecht te zijn. Bovendien zullen ontwikkelaars de plugins kunnen verbeteren.
Maar als jij een van deze plugins gebruikt en performance problemen hebt, dan is het het overwegen waard om naar alternatieven te kijken.

De traagste WordPress plugins

  • Broken link checker.

De Broken link checker plugin heeft een behoorlijke taak, want deze pagina scant heel je websites op links, pagina voor pagina. Dit kan, zeker voor grote sites voor invloed zijn op de performance.

Voor een alternatief: eentje buiten WordPress: Broken link check

  • Contact Form 7

Een contactformulier op een website is tegenwoordig meer dan gebruikelijk, en je kan het dan ook overal vinden. Contact Form 7 heeft meer dan 5 miljoen downloads en is hiermee veruit de populairste plugin om dit voor elkaar te krijgen.

De plugin zit goed in elkaar en er is goede ondersteuning en de plugin is gebruiksvriendelijk.

Maar Contact Form 7 is een script-heavy plugin. En deze injecteert al je pagina’s op je site.

Voor een alternatief: kijk eens naar Ninja Forms.

  • Nextgen Gallery

Nextgen Gallery is een zeer populaire WordPress plugin. Een voordeel is de prachtig vormgegeven afbeeldingen. Maar een groot nadeel is toch wel de langzame laadtijden.

Je kunt uiteraard met deze plugin hele mooie afbeeldingsgalerijen maken. Maar er zijn te veel opties en aanpassingsmogelijkheden, en die slokken simpelweg te veel serverruimte op.

Voor en alternatief: Probeer Envira Gallery Lite eens.
Deze plugin is geoptimaliseerd om de server performance hoog te houden!

Plaats een reactie